Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Bemeste Tuinaarde

Bemeste tuinaarde is ontwikkeld om een border en tuin op te hogen en te egaliseren. Bij tuinaarde.nl bieden wij de tuinaarde aan in big bags of in zakken van 70 liter. 
U kunt kiezen u een biologische en een niet-biologische variant.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Zet planten en struiken nooit rechtstreeks in bemeste tuinaarde maar meng het goed met de grond. Hierdoor zal de kans op verbranding minimaal zijn.

Strooi bemeste tuinaarde over de border en hark deze lichtjes door, besproei daarna ruim met water. Gebruik bij zware kleigrond een flinke laag bemeste tuinaarde door de bovenlaag. De grond losser en makkelijker te bewerken.

Bemeste tuinaarde is samengesteld uit diverse grondstoffen die rijk zijn aan organische stoffen, zoals tuinturf en specifieke voedingsstoffen. Bemeste tuinaarde zorgt dan ook voor meer organische stof in de grond, waardoor de wortels van de planten zich goed kunnen ontwikkelen.

Bemeste tuinaarde


Bemeste tuinaarde zit boordevol organische stoffen en daarom is deze grond erg geschikt voor het verbeteren van de kwaliteit van de grond in uw tuin. Bemeste tuinaarde wordt ook wel tuinaarde-compost genoemd. De diverse organische stoffen in de bemeste tuinaarde bieden een goede bodem voor uw groen. Tuinaarde dat bemest is, biedt verschillende toepassingsmogelijkheden. Wij leggen u graag meer uit over deze aardesoort.
 

De eigenschappen van bemeste tuinaarde

Bemeste tuinaarde is zwartkleurig, zwaar en ruikt naar bosgrond. Vaak is deze aardesoort samengesteld uit diverse organische stoffen en voedingsstoffen zoals natuurlijke meststoffen en veenproducten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat bemeste tuinaarde heel geschikt is voor het onderhouden en verbeteren van de bodem en grond. Bemeste tuinaarde biedt als het ware voeding en vitamine voor de grond in uw tuin en dit zorgt ervoor dat het groen in uw tuin optimaal groeit en bloeit.
 

Toepassingsmogelijkheden van tuinaarde dat bemest is

Het is niet mogelijk om bemeste tuinaarde zomaar overal in uw tuin te gebruiken. Wel is bemeste tuinaarde heel erg geschikt voor:
  • Het ophogen en egaliseren van uw tuin en border;
  • Het bijvullen van plantgaten van bomen, struiken en gewassen;
  • Het opvullen van grote bloembakken.
Bemeste tuinaarde tuin wordt dus, net als reguliere tuinaarde, gezien als een grond waarmee u elementen in uw tuin kunt ophogen en/of opvullen. Dit komt omdat het geen goed idee is om gewassen, planten en bloemen rechtstreeks in de bemeste tuinaarde te plaatsen. Wel is het mogelijk om de tuinaarde-compost te gebruiken als bodemverbeteraar waardoor uw groen uiteindelijk beter zal groeien en bloeien.
 

Het juiste gebruik van bemeste tuinaarde

Om onjuist gebruik van bemeste tuinaarde tegen te gaan, is het van belang dat u er rekening mee houdt dat bemeste tuinaarde slechts dient als een opvulling of ophoging van uw grond. We benoemden al dat het geen goed idee is om uw planten, bloemen of gewassen rechtstreeks in de bemeste tuinaarde te plaatsen. Wanneer er enkel bemeste tuinaarde wordt gebruikt, dan krijgen de gewassen, planten en bloemen een overdosis aan mest. Het gevolg van deze overdosis is dat de wortels van het groen kunnen verbanden. Door het relatief hoge zoutgehalte kunnen wortelpunten afsterven waardoor de plant uitdroogt en uiteindelijk zal sterven. Daarnaast zouden deze eigenschappen van bemeste tuinaarde kunnen zorgen voor meer groei van onkruid. Dat zou natuurlijk zonde zijn van uw mooie tuin!
Om deze redenen raden wij aan om bemeste tuinaarde altijd te mengen met al aanwezige grond of gewone aarde. Op deze manier creëert u een mooie basisgrond waarin uw groen optimaal kan groeien.
 

Tips voor het mengen van bemeste tuinaarde met gewone grond

U kunt de bemeste tuinaarde op verschillende manieren mengen gewone aarde of al aanwezige grond. Wij geven u graag een aantal tips over hoe u dit het beste kunt doen:
  • Het is belangrijk om de tuinaarde te allen tijde te mengen met een gewone grondsoort. Dit geldt niet alleen wanneer u bijvoorbeeld een moestuin wilt aanleggen, maar ook wanneer u de tuinaarde-compost gebruikt voor het opvullen of ophogen van uw tuin of border.
     
  •  Mogelijk beschikt u niet over genoeg al aanwezige grond in uw tuin. In dat geval kunt u ervoor kiezen om een grote zak (big  bags) gewone tuinaarde te mengen met de tuinaarde-compost.
Meng de bemeste tuinaarde met de gewone grond en hark dit lichtjes door. Door vervolgens de gemengde grond te besproeien met water, is het gemakkelijker om de grond te bewerken.


Grote en kleine zakken bemeste tuinaarde

Wij hebben diverse groottes zakken met bemeste tuinaarde. Reguliere zakken hebben doorgaans een inhoud van tussen de 25 en 40 liter. U kunt bij ons ook terecht voor grote zakken (à 1,5 m3) met bemeste tuinaarde.