Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde voor gazon / grasaanleg

Tuinaarde voor gazon / grasaanleg

Regelmatig ontvangen wij de vraag welke grondsoort het meest geschikt is voor het aanleggen van een mooi en groen gazon in de tuin. Het antwoord hierop is: (bemeste) tuinaarde. Tuinaarde levert alle noodzakelijke voedingsstoffen om uw gras / graszoden optimaal te laten groeien. 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is speciaal ontwikkeld om de bodemkwaliteit in tuinen en gazons te verbeteren. Tuinaarde bevat organische grondstoffen en compost, die essentiële voedingsstoffen voor het gras leveren. Ook bevat tuinaarde doorgaans tuinturf, wat ervoor zorgt dat uw gazon stabiel blijft en er geen kuilen en/of gaten kunnen ontstaan. Door het gebruik van tuinaarde voor uw gazon creëert u een sterke basislaag, waardoor u jarenlang van uw gazon / grasveld kunt genieten. 

Voordelen van het gebruik van tuinaarde voor gras

Wanneer u tuinaarde voor grasaanleg gebruikt, profiteert u van verschillende voordelen:

  • Tuinaarde biedt een goede basis voor het planten van graszaad of het leggen van graszoden
  • Tuinaarde zorgt voor een voedingsrijke bodem voor uw gras / graszoden
  • Tuinaarde zorgt voor een goede drainage, waardoor water er makkelijk doorheen kan en dus niet op uw gazon blijft liggen 
  • Tuinaarde verteert niet snel, waardoor de kans op gaten/kuilen in uw gras aanzienlijk vermindert

Hoe gebruikt u tuinaarde in uw gazon? 

Een mooi gazon aanleggen met behulp van tuinaarde is eenvoudiger dan u denkt! Begin met het verwijderen van bestaand gras, onkruid en andere gewassen van het gebied waar u het gazon wilt aanleggen. Meng vervolgens gewone tuinaarde of bemeste tuinaarde met de bestaande grond. Vervolgens zaait u rechtstreeks graszaad op deze laag of legt u er graszoden overheen, afhankelijk van het soort gras dat u in uw gazon wilt. Geef vervolgens voldoende water en dan is het wachten op de eerste grassprieten! 

Tuinaarde voor grasaanleg kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl koopt u tuinaarde van uitstekende kwaliteit. U heeft de keuze uit tuinaarde in big bags vanaf 1m3 of tuinaarde in zakken van 70 liter.

Heeft u een vraag over ons productaanbod of bent u op zoek naar een specifiek product? Neem contact met ons op via het contactformulier. Onze klantenservice helpt u graag.
 

  Luc     27-03-2023 11:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.