Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Hoeveel tuinaarde heb ik nodig?

Hoeveel tuinaarde heb ik nodig?

Geregeld krijgen we de vraag hoeveel tuinaarde er nodig is voor een bepaald stuk grond of het vullen van tuinborders. De hoeveelheid tuinaarde die nodig is voor een bepaald project hangt sterk af van het doel. In dit artikel leggen we uit hoeveel tuinaarde u nodig heeft voor verschillende projecten, bieden we een handig rekenmodel en vertellen we u waar u kwalitatieve tuinaarde kunt kopen. 


Tuinaarde voor aanplanten of het vullen van plantgaten

Als u tuinaarde wilt gebruiken voor het aanplanten van struiken, bomen of planten - of voor het vullen van plantgaten - is het van belang om de omvang van het gat waarin het gewas wordt geplant, te bepalen. Houd hier de formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ voor aan.

Tuinaarde voor het vullen van tuinborders en het ophogen van oppervlaktes

Bij het ophogen, verbeteren of bedekken van (grotere) oppervlaktes - waaronder tuinborders - kunt u met behulp van de formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ nauwkeurig berekenen welke hoeveelheid u nodig heeft. 

Tuinaarde voor de moestuin

Voor de moestuin wordt in het algemeen gesteld dat een laag van 6 tot 10 centimeter tuinaarde voldoende is. Het is echter wel van belang om de tuinaarde in de moestuin regelmatig te verversen. Voor moestuinen raden we aan om een combinatie van tuinaarde en moestuin potgrond te gebruiken. 

Lees ook: Welke tuinaarde is geschikt voor de moestuin?

Rekenvoorbeeld - Hoeveel tuinaarde nodig?

Stel; u wilt uw tuinborder van 12 meter lang en 3 meter breed ophogen met 7 centimeter tuinaarde.

De formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ wordt in dit geval:

12 x 3 x 0,07 = 2,52 (kuub).
1 kuub tuinaarde is ongeveer 1000 liter, waardoor het totaal uitkomt op 2.520 liter.

Voor het vullen van deze tuinborder heeft u dus 3 big bags tuinaarde nog. Als u kiest voor tuinaarde in zakken van 70 liter, dient u 36 zakken te bestellen (2.520 liter / 70 liter = 36) 

Tuinaarde kopen

Biologische bemeste tuinaarde en bemeste tuinaarde is op Tuinaarde.nl in diverse varianten te bestellen:

•    Biologische bemeste tuinaarde in big bags van 1m3
•    Bemeste tuinaarde in big bags van 1m3
•    Bemeste tuinaarde in zakken van 70 liter
•    Universele tuinaarde losgestort

Tuinaarde kopen? Bekijk alle mogelijkheden in onze webshop

Tuinaarde online kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl kunt u gemakkelijk en snel bemeste tuinaarde kopen - zowel biologisch als niet-biologisch. De tuinaarde kan losgestort worden in uw tuin of u bestelt handige big bags of zakken van 70 liter.

Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment aan andere praktische tuinartikelen. Van universele potgrond voor plantenbakken en bloempotten tot verschillende soorten bodembedekking. Alles onder één dak op Tuinaarde.nl. Een bijkomend voordeel van bestellen via Tuinaarde.nl: gratis bezorgen tot in de tuin.

------

Hebt u vragen over onze tuinaarde of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2003256 of stuur een bericht via het contactformulier! 
  Luc     20-05-2022 17:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.