Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Welke tuinaarde is geschikt voor de moestuin?

Welke tuinaarde is geschikt voor de moestuin? Het zelf kweken van fruit en groente in een eigen moestuin wordt steeds populairder. Al vele hobbytuinders kweken zelf gewassen in hun tuin - van tomaten tot prei en van courgettes tot pompoenen en verschillende kruiden en vruchten. Aan de ene kant doet men dit om ‘lekker bezig’ te zijn, maar sommigen kiezen heel bewust voor dit zogenaamde ‘zelfvoorzienende leven’. En gelijk geven we ze! Groente en fruit uit eigen moestuin is vaak heerlijk! Daar kan geen supermarkt aan tippen.  

Moestuin aanleggen

Als u net als al die andere duizenden Nederlanders een moestuin wilt aanleggen - en daarmee uw eigen groente en/of fruit wilt gaan kweken - dan geven we in dit artikel enkele tips die u hierbij kunnen helpen. 

Het aanleggen van een moestuin is vrij eenvoudig en vereist niet zoveel inspanning als u misschien in eerste instantie zou denken. Door enkele simpele stappen te volgen, zorgt u ervoor dat er in een mum van tijd gewassen in uw moestuin groeien.

Locatie van de moestuin

De meeste groente- en fruitgewassen ontwikkelen zich het beste in de volle zon. Zoek een plek uit waar minimaal zes uur per dag de zon schijnt. Probeer er bij het planten van de zaden/gewassen op te letten dat ze elkaar - in een later stadium - niet ‘overschaduwen’.

Tuinaarde voor moestuin

De beste grond die geschikt is voor een moestuin bevat veel compost en organisch materiaal, zoals gecomposteerde bladeren en gemalen of versnipperde boomschors. De tuinaarde moet niet te zanderig of te dicht zijn. Water moet goed de kans krijgen om er gemakkelijk doorheen te stromen. Een goede keuze voor de bodem van uw moestuin is biologisch bemeste tuinaarde. Deze tuinaarde bevat duurzame grondstoffen zoals turfsoorten, kalk, en biologische meststoffen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor speciale moestuingrond.

Mulch voor moestuin

Voeg indien mogelijk een laagje organische mulch en/of moestuinpotgrond toe aan uw moestuin. Mulch en potgrond zorgen voor een natuurlijke isolatie van de grond, waardoor deze koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Ook helpt het om vocht vast te houden, onkruid te verminderen en fungeert het als een beschermende laag tegen ziekten die vanuit de grond de gewassen kunnen aantasten. Als toplaag zou u eventueel ook nog een bodembedekker - zoals houtsnippers of Franse boomschors - kunnen kiezen. Dan ziet uw moestuin er ook nog eens geweldig uit! 

Tuinaarde voor moestuin kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl kunt u gemakkelijk en snel bemeste tuinaarde voor uw moestuin kopen - zowel biologisch als niet-biologisch bemeste tuinaarde. De tuinaarde kan losgestort worden in uw tuin of u bestelt de tuinaarde in handige big bags of zakken van 70 liter. Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment aan andere artikelen voor uw moestuin. Van potgrond speciaal voor de moestuin tot verschillende soorten bodembedekkers. Alles onder één dak op Tuinaarde.nl. Een bijkomend voordeel van bestellen via Tuinaarde.nl: gratis bezorgen tot in de (moes)tuin!

--------

Hebt u vragen over onze tuinaarde of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2003256 of mail ons!

 
  Luc     14-09-2021 09:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.