Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde en compost; wat is het verschil?

Tuinaarde en compost; wat is het verschil? Tuinaarde en compost lijken op elkaar en het is daarom niet vreemd dat deze twee grondsoorten soms door elkaar worden gehaald. Maar wat zijn precies de overeenkomsten en verschillen? En wat zijn de voordelen van tuinaarde en compost? In dit artikel lichten we het toe. 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is samengesteld uit verschillende soorten zand, slib, klei en kleine hoeveelheden organisch materiaal. Het wordt veel gebruikt in tuinen en tuinbedden, en in sommige gevallen ook voor binnenplanten en het (aan)vullen van bloemperken, plantenbakken en bloempotten. Ook is tuinaarde uitermate geschikt voor het vullen van gaten in de tuin. Andere benamingen voor tuinaarde zijn ook wel grond, aarde en bodemgrond. Tuinaarde is verkrijgbaar in twee varianten; reguliere tuinaarde en bemeste tuinaarde (ook in biologische variant). Wanneer er over bemeste tuinaarde wordt gesproken, dan zijn er meststoffen aan de tuinaarde toegevoegd.

Voordelen van tuinaarde

Het gebruik van tuinaarde heeft verschillende voordelen, waaronder
  • Tuinaarde heeft over het algemeen een hoge mate van natuurlijke meststof 
  • Tuinaarde vergaat vrijwel niet
  • Tuinaarde zorgt ervoor dat wortels van planten en andere gewassen - voornamelijk buitenplanten - zich goed kunnen ontwikkelen
  • Tuinaarde is een uitstekend basisproduct om evt. andere grondsoorten en/of meststoffen aan toe te voegen
  • De pH-waarde van tuinaarde is uitermate geschikt voor buitenplanten. 

Wat is compost?

Compost is een mix van voedzame grond die op natuurlijke wijze is samengesteld met behulp van zuurstof, bacteriën, water en organische materialen. Compost kan bestaan uit o.a. rottende voedselresten, grasmaaisel, bladafval, zand, takjes etc. Door het composteringsproces wordt een voedzame grondsoort gecreëerd. Er zijn veel manieren om compost in de tuin te gebruiken. Het kan gebruikt worden als mulch, maar ook is het mogelijk om het te vermengen met tuinaarde of potgrond

Voordelen van compost

De voordelen van het gebruik van compost in de tuin zijn:
  • Compost werkt als voedingsversterker voor de tuinbodem
  • Compost houdt de natuurlijke gezondheid van de tuinbodem op een hoog niveau
  • Compost helpt bij de groei van nuttige microorganismen en bacterien
  • Compost biedt een voedzame grond waarin gewassen goed kunnen gedijen
  • Compost helpt bij de bestrijding van onkruid

Tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Op zoek naar kwalitatieve tuinaarde? Op Tuinaarde.nl kunt u gemakkelijk en snel bemeste tuinaarde kopen - zowel de biologische als niet-biologische variant. Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment aan andere praktische artikelen ter bevordering van uw tuingrond, zoals bodembedekkers en bodemverbeteraars. Een bijkomend voordeel van bestellen op Tuinaarde.nl is dat de bestelde artikelen GRATIS worden thuisbezorgd.

-----

Hebt u vragen over onze tuinaarde of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2003256 of mail ons! 
  Luc     15-09-2021 11:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.