Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuintips voor de herfst en winter

Tuintips voor de herfst en winter De herfst heeft inmiddels zijn intrede weer gedaan en ook de winter staat al voor de deur. Bloeiende bloemen zijn alweer (bijna) verleden tijd.
Maar hoe zorgt u ervoor dat uw tuin klaar is voor de koudere periode? M.a.w. hoe maken we de tuin winterklaar, zodat we er straks in het voorjaar weer optimaal van kunnen genieten? En dat straks alles - uiteraard - weer gaat groeien en bloeien.
In dit artikel geven we enkele tips om de tuinaarde te verbeteren, zodat uw gewassen de winter goed door kunnen komen en de tuingrond gezond blijft.

Tuinaarde verzorgen in de herfst/winter

Om uw planten, bloemen en andere gewassen in het voorjaar weer te laten groeien, is het van belang om ook in de koudere maanden uw tuin te onderhouden. U zult daar in het voorjaar (letterlijk!) de vruchten van plukken. Er zijn verschillende werkzaamheden die u in de herfst- en wintermaanden kunt uitvoeren.

Bedek de tuinaarde met een bodembedekker

U trekt in de herfst en winter toch ook een extra jas of trui aan? Ook tuinaarde wordt graag bedekt om beschermd te worden tegen de kou en winterse weersomstandigheden. Het mulchen van de tuin is een uitstekende manier om uw tuinaarde en de (winterharde) planten te beschermen.

Om te mulchen - het bedekken van de tuinbodem - gebruikt u bij voorkeur een biologische bodembedekker. U heeft hier verschillende opties voor. Denk bijvoorbeeld aan houtsnippers, boomschors, dennenschors, cacaodoppen of houtmulch.

Naast dat de tuinaarde wordt beschermd tegen kou, zorgt een bodembedekker ook voor de benodigde voedingsstoffen voor uw tuingrond. Hierdoor blijft uw tuin gezond.

Compost uitstrooien

Een andere manier om ook in de herfst en winter uw tuin te onderhouden, is om compost over de tuin uit te strooien. Compost zorgt ervoor dat de tuinaarde gezond en voedingsrijk blijft. En doordat compost vaak humus bevat, zorgt het er ook nog eens voor dat vocht wordt vastgehouden. Ook een combinatie van compost en een bodembedekker is een uitstekende keuze! 

Heeft u een composthoop of compostbak in de tuin, zorg er dan voor dat u deze tijdens de wintermaanden afdekt met een deksel of jute zakken. Op deze manier kan het composteringsproces ook in de koude maanden gewoon doorgaan.

Een verse laag tuinaarde in tuinbedden / borders

Ook het aanbrengen van een verse laag tuinaarde zorgt ervoor dat uw planten en andere gewassen de herfst en winter goed doorkomen. Zie het als een ‘extra dekentje’ tegen de kou. De wortels van de planten worden hierdoor beter beschermd, waardoor de kans op bevriezing wordt beperkt.

Bodembedekkers en tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Aan de slag met het winterklaar maken van uw tuin? Op Tuinaarde.nl koopt u gemakkelijk en snel verschillende soorten bodembedekkers (klik HIER) en tuinaarde. Tuinaarde bieden we in een bemeste en een onbemeste variant. 

De door u bestelde producten worden GRATIS bezorgd op de locatie van uw keuze. Afhnakelijk van uw keuze ontvangt u uw bestelling in big bags, zakken of losgestort.

Heeft u een vraag over een product uit ons assortiment? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan eenvoudig door het contactformulier in te vullen.

 
  Luc     29-09-2022 10:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.