Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde optimaliseren | 4 tips

Tuinaarde optimaliseren | 4 tips Een goede tuingrond zorgt ervoor dat bloemen, planten en andere gewassen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Naast het gebruiken van tuinaarde van topkwaliteit, zijn er nog een aantal zaken die u kunt toepassen om de grond van uw tuin of perk te optimaliseren. We geven enkele tips.

#1 - Zorg voor goede bewatering van de grond

Het lijkt een simpele tip, maar het is belangrijker dan u denkt. Het controleren en verbeteren van de vochtigheid van de grond is essentieel om gewassen goed te kunnen laten ontwikkelen. Zorg ervoor dat de grond een constante vochtigheid heeft. Door een (te) droge tuingrond krijgen gewassen onvoldoende vocht en voedingstoffen om te kunnen groeien en bloeien. Graaf ook met enige regelmaat wat gaten in de grond, zodat water ook dieper dan alleen de bovenste laag tuinaarde kan komen. Wanneer water niet goed door de grond loopt, kan een toplaag met bijvoorbeeld biologische potgrond uitkomst bieden.

#2 - Gebruik compost

Het gebruik van compost biedt vele verschillende voordelen voor de tuinbodem. Compost helpt bij o.a. een goed vochtigheidsgehalte en de structuur van de tuinaarde. Een ander voordeel van compost is de positieve invloed die het heeft op de wortels van gewassen in uw tuin. Compost zorgt voor een diepe en sterke groei van de wortels, waardoor het voor de gewassen gemakkelijker wordt om de belangrijke voedingsstoffen uit de grond te halen. Zorg er daarom voor dat u met enige regelmaat wat compost aan uw tuinaarde toevoegt. Compost kunt u zelf maken - door bijvoorbeeld gebruik te maken van een compostbak - of kopen in kant-en-klare zakken.

#3 - Mulch

Mulch is een (versnipperd) organisch materiaal dan op den duur op een natuurlijke manier vergaat. Met een mulchlaag kunt u uw tuinbodem op natuurlijke wijze onderhouden en optimaliseren. Door het toevoegen van mulch als toplaag op uw tuinaarde ontstaat er een vruchtbare grond vol voedingsstoffen en worden de geplante gewassen beschermd tegen wildgroei van onkruid. Daarnaast heeft een mulchlaag een isolerende werking, waardoor het beschermt tegen vorst en uitdroging door warmte. Hoe dikker de mulchlaag, hoe beter de grond wordt beschermd. Goede voorbeelden van mulch zijn o.a. boomschors, houtsnippers of houtmulch

#4 - Verwijder onkruid

Het is misschien niet het allerleukste werkje, maar wel ontzettend belangrijk om de tuingrond te optimaliseren: onkruid wieden. Onkruid moet u zien als een heftige concurrent van de planten, bomen en bloemen in uw tuin. Het onkruid heeft namelijk ook voedingsstoffen en water uit de grond nodig om te kunnen groeien en - u raadt het al - deze komen dan niet ten goede aan de gewassen die deze harder nodig hebben. Haal daarom zo snel mogelijk ongewenste gewassen - onkruid - uit uw tuin!

Bemeste tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl kunt u zeer gemakkelijk bemeste tuinaarde kopen. Daarnaast bieden we een uitgebreid assortiment andere artikelen om uw tuin(bodem) te optimaliseren, zoals potgrond en milieuvriendelijke bodembedekkers, waaronder dennenschors, houtmulch en cacaodoppen.

------

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze tuinaarde en andere producten? Neem dan contact op met onze klantenservice via 033-2003256 of mail ons!

 
  Luc     30-08-2021 10:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.