Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde | Verversen of vervangen?

Tuinaarde | Verversen of vervangen? Naarmate de tijd verstrijkt raakt tuinaarde uitgeput van voedingsstoffen die nodig zijn om de gewassen te laten ontwikkelen. Verschillende factoren zijn hier van invloed op. Denk bijvoorbeeld maar eens aan weersinvloeden als strenge vorst of juist een zeer warme zomer, wat zorgt voor uitdroging van de tuinaarde. Wanneer u nieuwe bloemen of planten wilt gaan planten, doet u er goed aan de tuinaarde eerst te verzorgen. Hierdoor zullen de gewassen zich ook in het komende tuinseizoen weer goed kunnen ontwikkelen. 

Beste tijd om tuinaarde te verversen of vervangen

De beste tijd om uw tuingrond te verversen of vervangen is twee tot vier weken voordat u er nieuwe gewassen in gaat planten. Door het tuinbed te bewerken en de nodige voedingsstoffen toe te voegen, ontstaat een rijke, voedzame, losse tuingrond waarin uw planten goed kunnen wortelen en tegelijkertijd voldoende vocht en voedingsstoffen krijgen die nodig zijn voor optimale ontwikkeling.

Oude gewassen en onkruid verwijderen

Verwijder eerst alle oude gewassen en ongewenst onkruid - inclusief bladafval - uit de tuinaarde. Zorg ervoor dat u ook alle wortels verwijderd. Controleer ook of de tuinaarde voldoende vocht bevat. Is de aarde niet gemakkelijk te kneden en/of bestaat het voornamelijk uit los zand (vergelijkbaar met strandzand), voeg dan voldoende water aan de grond toe. Is het juist te nat/drassig, laat de tuinaarde dan eerst nog even rusten voordat u het bewerkt, ververst of vervangt.

Tuinaarde schoffelen / omploegen

Maak met behulp van een schop of een schoffel de grond los. Kom je oude wortels of stenen tegen? Verwijder deze dan. Door het losmaken van de grond zorg je ervoor dat water beter door de grond kan stromen en de gewassen zich beter kunnen ontwikkelen. 

Verse tuinaarde toevoegen

Wanneer u de tuingrond hebt bewerkt, wordt het nu tijd om verse tuinaarde toe te voegen. We raden hiervoor bemeste tuinaarde aan. Bemeste tuinaarde bevat namelijk voedingsstoffen die nodig zijn voor optimale ontwikkeling van planten en andere gewassen. Vermeng de verse tuinaarde goed met de reeds aanwezige tuinaarde. Dek het geheel af met een laagje potgrond. Laat het vervolgens een dag of twee rusten.

⇒ Bekijk ons aanbod bemeste tuinaarde

tuinaarde-verversen

Plant de gewassen

Zodra uw tuinbodem is bewerkt en voorzien is van een verse laag aarde, kunt u uw tuin of tuinbed beplanten. Besproei uw nieuwe beplanting vervolgens ruimschoots en laat de natuur zijn gang maar gaan… Veel succes!

Tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl koopt u verse tuinaarde en potgrond van uitstekende kwaliteit. Daarnaast is het bestellen van tuinaarde erg eenvoudig en kunt met eventuele vragen of opmerkingen terecht bij onze klantenservice. De door u bestelde tuinaarde wordt zo spoedig mogelijk GRATIS bij u thuisbezorgd.

------

Hebt u vragen over tuinaarde of één van onze producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003256 of mail ons!
  Luc     09-09-2021 14:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.