Advies nodig? Bel ons op 085 - 40 16 559 (lokaal tarief)

De nummer 1 in online tuinaarde & potgrond!

 • De nr 1 in potgrond en tuinaarde
 • Pokon tuinaarde en potgrond
 • RHP gecertificeerde producten


POKON Gazongrond 20 liter

Schrijf de eerste review van dit product

Een gazon is een belangrijk element in veel tuinen. Met POKON Gazongrond kunt u niet alleen een nieuw gazon aanleggen, maar ook herstelwerkzaamheden bij bijvoorbeeld kale plekken zijn geen probleem voor deze grond.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 6,99
De feiten van Tuinaarde.nl op een rij

Wij zijn de nummer 1 in online tuinaarde en potgrond. Wij hebben daarom een naam hoog te houden en werken om die reden slechts met 1 merk, POKON en RHP gecertificeerde potgrond.

Wij bezorgen altijd snel. Dat betekent binnen 48 uur tenzij u de bestelling op een andere dag in huis wil. Dat kan ook. Geef dat hier aan nadat u heeft besteld.

Altijd bereikbaar. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 40 16 559, via mail op info@tuinaarde.nl of via onze Facebook pagina.

Wij accepteren álle gebruikelijke online betaalmethoden. U kunt bij ons betalen met iDeal, creditcard, bankoverschrijving, PayPal, Bancontact & Pinnen bij bezoring.

Liever zelf afhalen? Geen probleem! Wij hebben alles op ruime voorraad op onze afhaallocatie in Waddinxveen (langs de A12/A20).

Gunstige

U kunt dit product overmorgen al in huis hebben. > Meer over bezorging

Gunstige

Niet goed, geld terug. We zijn niet moeilijk, wel makkelijk!

Gunstige

Wij leveren in heel Nederland en België binnen 48 uur.

Vragen? Wij zijn bereikbaar op 085 - 40 16 559 (ma t/m za 8:00 - 18:00).

Productbeschrijving

Details

Een gazon is een prominent aspect in veel tuinen. Hierdoor is het belangrijk dat het gazon er optimaal bij ligt. POKON Gazongrond kunt u gebruiken bij de aanleg van een gazon, maar ook bij het herstel van een bestaand gazon. De grond bestaat uit een mengsel van zwartveen, compost en kokosvezel. Dit zorgt voor een luchtige structuur in de bodem, waardoor wortels van de grasplantjes zich goed en gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Zaden krijgen de ruimte om goed te kiemen. De voeding dat is toegevoegd is voldoende voor 3 maanden. Na die 3 maanden wordt aangeraden bij te voeden.

Gebruiksaanwijzing inzaaien of graszoden leggen

 • 1. Leg POKON Gazongrond over de gehele oppervlakte (1 zak per 2 m2).
 • 2. Meng de POKON Gazongrond door de bovenlaag en hark de grond fijn en egaal.
 • 3. Laat de grond ongeveer een week liggen en, als er nog oneffenheden aanwezig zijn, egaliseer opnieuw.
 • 4. Zaai het graszaad nu in of leg de graszoden op hun plaats. Na het inzaaien of graszoden leggen altijd voldoende water geven.

Gebruiksaanwijzing herstellen kale plekken

 • 1. Verwijder mos en onkruid van de kale plek en maak de aanwezige zode los met een hark.
 • 2. Egaliseer eventueel aanwezige molshopen met een hark.
 • 3. Breng op de kale plekken een goede laag POKON Gazongrond aan en egaliseer dit met een hark.
 • 4. Zaai graszaad gelijkmatig over de kale plek in.
 • 5. Breng bovenop het graszaad nog een laag POKON Gazongrond aan, zodat vogels minder goed bij het graszaad kunnen komen.
 • 6. Druk de ingezaaide plekken lichtjes aan met bijvoorbeeld een roller of plankje en geef voldoende water.

Tip!

Maai het gras niet te kort, zo'n 3-4 cm, en bemest het gazon een aantal keer per jaar met POKON Gazonmest. De hieraan toegevoegde kalk gaat mos tegen.

Reviews

Schrijf uw eigen review

Review over: POKON Gazongrond 20 liter

Hoe werkt bestellen & bezorgen?

Tuinaarde.nl is dé site waarop u alle soorten tuinaarde en potgrond vindt. Bestellen werkt gemakkelijk via de website, maar u mag ook telefonisch bestellen.

Tuinaarde & potgrond bestellen via de website werkt heel eenvoudig en snel. U voegt alles wat u nodig heeft toe aan uw winkelwagen en doorloopt het bestelproces. U kunt online betalen via iDeal, creditcard, PayPal, overboeking vooraf of Pinnen bij bezorging.

Tuinaarde & potgrond telefonisch bestellen kan ook. Vindt u via de website bestellen niet handig, of heeft u gewoon nog wat vragen voordat u bestelt? Wij zijn bereikbaar op 088 0400 765 om bestellingen aan te nemen en uw vragen te beantwoorden.

Bezorgkosten zijn 9 euro. Tenzij u boven de 150 euro besteed, dan is bezorging GRATIS! Wij hebben onze eigen bussen rijden door heel Nederland, hierdoor zijn wij flexibel in de bezorging en bezorgen we ook betaalde bestellingen indien u niet thuis bent. Dan leggen wij het bijvoorbeeld voor de deur of in de tuin (Pinnen bij bezorging uitgezonderd). Wij doen graag makkelijk, u toch ook?!

Bezorging van uw bestelling. Wij leveren alles uit onze eigen voorraad en kunnen daardoor zeer snel leveren. Uw bestelling zal dus binnen 48 uur bezorgd worden als wij na bestelling niks van u horen. Bezorgen op afspraak kan ook. Maak dan gebruik van het formulier om uw gewenste bezorgdag aan ons door te geven.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: