Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde met RHP-keurmerk | Wat houdt dat in?

Tuinaarde met RHP-keurmerk | Wat houdt dat in? Het RHP-keurmerk kom je op verschillende zakken tuinaarde, aanvulgrond en potgrond tegen. Maar waar staat 'RHP' eigenlijk voor? En wat houdt dit keurmerk in? Is de tuinaarde of potgrond zonder het RHP-logo op de zak van slechtere kwaliteit?
In dit artikel leggen we uit wat het RHP-keurmerk inhoudt, aan welke kwaliteitseisen de tuinaarde moet voldoen om dit keurmerk te bemachtigen en waar u RHP-gecertificeerde tuinaarde kunt kopen.

Tuinaarde met RHP-keurmerk | Wat is dat?

RHP is de afkorting voor Regeling Handelspotgronden. Dit Europese kenniscentrum inspecteert en beoordeelt verschillende soorten substraten, waaronder tuinaarde, bodembedekkers en potgrond.
Wanneer het substraat aan de strenge kwaliteitseisen voldoet, wordt het product gecertificeerd met het keurmerk van RHP. Het RHP-keurmerk wordt gezien als ‘s werelds beste en strengste kwaliteitsstandaard voor substraten. Door de aankoop van tuinaarde met een RHP-keurmerk kunt u er vanuit gaan dat de tuinaarde schoon en veilig is voor de bloemen, planten en gewassen waarvoor u het wilt gebruiken. Alle tuinaarde - evenals alle andere substraten - op Tuinaarde.nl is gecertificeerd volgens RHP-standaarden. Kortom, een kwaliteitsproduct! 

Kwalitatieve tuinaarde

Tuinaarde met RHP-keurmerk is uitgebreid getest, geïnspecteerd en beoordeeld op verschillende indicatoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de grondstoffen en samenstelling van het product en de aanwezigheid van eventuele (onkruid)zaden, virussen & bacteriën en/of schimmels. Producenten van substraten laten hun producten graag keuren door RHP. Continu worden er nieuwe batches van producten getest. Daarnaast wordt er gedurende de inspectie gecontroleerd of de tuinaarde schadelijk kan zijn voor mens & dier. Bij enige twijfel komt het product niet in aanmerking voor RHP-certificering

Alle testen doorstaan… en dan?

Wanneer de batch tuinaarde op positieve wijze door de kwaliteitscontrole van RHP is gekomen, mag de verpakking - bijvoorbeeld de inhoudsbeschrijving op de zakken tuinaarde - worden voorzien van het RHP-logo. Hierdoor is het voor de consument en retailers direct duidelijk dat de tuinaarde die ingekocht wordt aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Met een RHP-logo op de verpakking bent u ervan verzekerd dat de specificaties van het product - zoals vermeld op de verpakking - correct zijn. Uit onderzoek blijkt dat tuinaarde zonder RHP-keurmerk tot wel 25% verschil vertoont tussen wat er op de verpakking staat en wat er daadwerkelijk in de zakken tuinaarde zit. Let dus bij het kopen van tuinaarde of andere substraten op het RHP-logo en kies voor gecertificeerde producten!

Kwalitatieve tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Tuinaarde.nl verkoopt uitsluitend RHP-gecertificeerde tuinaarde. Zowel de bemeste tuinaarde als de biologisch bemeste tuinaarde voldoen aan de RHP-kwaliteitseisen

Wanneer u tuinaarde op Tuinaarde.nl bestelt wordt deze bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 70 liter. Ook is het mogelijk om de tuinaarde losgestort te ontvangen. Naast tuinaarde vindt u op Tuinaarde.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere (RHP-gecertificeerde) tuinbenodigdheden, waaronder universele potgrond, bodem verbeteraars, kantopsluiting, borderranden en meer…

Hebt u vragen over onze tuinaarde of één van onze andere producten?
Neem dan contact op met onze klantenservice via 033-2003256 of klantenservice@groundcovergroup.nl

 
  Luc     28-07-2021 13:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.