Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

7 Veelgestelde Vragen over Tuinaarde

7 Veelgestelde Vragen over Tuinaarde

Op regelmatige basis krijgen wij vragen binnen die betrekking hebben op (het gebruik van) tuinaarde. In dit artikel geven we antwoord op 7 veelgestelde vragen over tuinaarde.Wat is tuinaarde?

Tuinaarde kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het aanvullen, egaliseren of ophogen van de tuinbodem of moestuin. Tuinaarde is verkrijgbaar in verschillende soorten; bemeste en onbemeste tuinaarde - in zowel een biologische als een niet-biologische variant

Meer weten over tuinaarde? Lees: Tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl | Voordelen & Reviews 

Welke tuinaarde voor planten?

Tuinaarde is verkrijgbaar in verschillende varianten: bemeste en onbemeste tuinaarde - in zowel een biologische als een niet-biologische variant. Wanneer u tuinaarde wilt gebruiken voor het (aan)vullen van tuinborders of het ophogen van de tuinbodem, is bemeste tuinaarde het meest geschikt. Vermeng de bemeste tuinaarde met de reeds aanwezige tuinaarde voor het beste resultaat. Wanneer u alleen bemeste tuinaarde gebruikt, krijgen uw planten een overdosis mest, dit zal de groei en ontwikkeling van de planten niet bevorderen. 

Lees hier meer over de toepassingsmogelijkheden en gebruik van (bemeste) tuinaarde voor planten. 

Wat kost tuinaarde?

Tuinaarde is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de soort tuinaarde waar u voor kiest. Onbemeste tuinaarde is goedkoper dan bemeste tuinaarde. Daarnaast zijn de biologische varianten vaak ook iets prijziger dan de niet-biologische varianten.
Op Tuinaarde.nl koopt u al een kuub tuinaarde (1m3) vanaf €139,95.

Bekijk hier de actuele prijzen van tuinaarde.

Hoeveel tuinaarde heb ik nodig?

Bij het ophogen, verbeteren of bedekken van (grotere) oppervlaktes met tuinaarde kunt u met behulp van de formule - lengte x breedte x diepte/dikte - nauwkeurig berekenen hoeveel tuinaarde u nodig heeft voor uw project.

Lees ook: Hoeveel tuinaarde heb ik nodig (inclusief rekenmodel!) 
 

Is tuinaarde hetzelfde als potgrond?

Nee, er zitten wel degelijk verschillen tussen tuinaarde en potgrond

Tuinaarde is donkere grond dat gebruikt kan worden als opvul- of aanvulgrond voor bijvoorbeeld tuinen. Het betreft een mengsel van compost en zand. Tuinaarde bevat weinig poriën, waardoor het minder geschikt is voor gebruik in plantenbakken en/of bloempotten. 

Potgrond bevat een combinatie van verschillende ingrediënten die de groei en ontwikkeling van gewassen bevorderen. Vaak bestaat de samenstelling van potgrond uit veenmos, organische materialen en aanvullende mest- en/of voedingsstoffen. Potgrond is uitermate geschikt voor gebruik in bakken en potten - vandaar de naam! Daarnaast is potgrond - in tegenstelling tot tuinaarde - heel luchtig. Hierdoor kan water er gemakkelijker doorheen lopen.

Lees ook: Wat is het verschil tussen tuinaarde en potgrond 
 

Welke tuinaarde voor moestuin?

De aarde/grond die het best geschikt is voor gebruik in de moestuin bevat veel compost en organisch materiaal. De tuinaarde moet niet te zanderig of te dicht zijn. Water moet namelijk goed de kans krijgen om er gemakkelijk doorheen te stromen. Een goede keuze voor de bodem van uw moestuin is biologisch bemeste tuinaarde. Deze tuinaarde bevat duurzame grondstoffen zoals turfsoorten, kalk, en biologische meststoffen.

Lees ook: Welke tuinaarde is geschikt voor de moestuin? 
 

Waar is tuinaarde in de aanbieding?

Op Tuinaarde.nl vindt u regelmatig mooie deals en kortingen voor tuinaarde. Bekijk onze webshop voor de actuele aanbiedingen voor tuinaarde. Let vooral op de SALE-aanduiding!


--------

Hebt u vragen over onze tuinaarde of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2003256 of mail ons!

 
  Luc     10-06-2022 11:18     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Hans -  08-02-2023

Beste Deskundige, Ik heb een sleuf van 5m x 0.5m x 0.4m ( l x d x b ) met middag en avond zon. De bedoeling is om daar blauw gras in te planten ong 0.4 m hoog. Het is moeilijk om duidelijkheid te krijgen in welke aarde of tuingrond of........ er is zoveel en er zijn zoveel adviezen die onduidelijk zijn. Kunt u mij duidelijk aangeven wat ik moet doen en ook hoe de vork aan de steel te steken? Vriendelijke groet, Hans Blankevoort hansblankevoort@gmail.com