Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Wat is het verschil tussen tuinaarde en potgrond?

Wat is het verschil tussen tuinaarde en potgrond? Het zand waarin planten, bloemen, bomen en andere gewassen groeien, hebben vele soorten benamingen. En vaak worden deze termen door elkaar gebruikt. Maar hoe zit het nu precies? We lichten de verschillen en overeenkomsten van tuinaarde en potgrond toe.

Grond voor gewassen

De grond in de tuin - of de grond die je gebruikt voor het vullen van plantenbakken en bloempotten - is een belangrijke factor voor de optimale ontwikkeling en groei van planten, bloemen en andere gewassen. Maar elke gewas is anders en afhankelijk daarvan is het goed om een geschikte grond te gebruiken. De samenstelling van de (reeds aanwezige) grond in uw tuin is afhankelijk van uw woonplaats, maar in de meeste gevallen bestaat het uit een combinatie van organisch materiaal, zand, klei en andere ‘ingrediënten’. Daarnaast bestaat de tuingrond over het algemeen uit een bovenlaag en onderlaag, die vaak een andere samenstelling bevatten. De bovenste laag grond is over het algemeen rijker aan voedingsstoffen dan de onderlaag. Het doel van de verschillende lagen in de tuingrond is om (regen)water zo goed mogelijk vast te houden en wortels zo goed mogelijk te laten groeien. Om de groei en ontwikkeling van gewassen te optimaliseren, wordt aangeraden om de grond met enige regelmaat te verversen en/of aan te vullen, bijvoorbeeld met tuinaarde of potgrond.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is donkere grond dat gebruikt kan worden als opvul- of aanvulgrond voor uw tuin. Het betreft een mengsel van compost en zand. Andere benamingen voor tuinaarde zijn: tuingrond, grond, aarde of bodemgrond. Er zijn twee verschillende soorten tuinaarde; reguliere tuinaarde en bemeste tuinaarde (ook in biologische variant). Wanneer er over bemeste tuinaarde wordt gesproken, dan zijn er meststoffen aan de tuinaarde toegevoegd. Tuinaarde bevat weinig poriën, waardoor deze soort aarde minder geschikt is voor plantenbakken en/of bloempotten. Echter is tuinaarde wel heel geschikt voor uw tuinbodem en/of tuinbedden en het opvullen van tuingaten.

Bekijk het aanbod van (biologisch) bemeste tuinaarde op Tuinaarde.nl

Wat is potgrond?

Potgrond is een combinatie van verschillende ingrediënten die de groei en ontwikkeling van gewassen bevorderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van inhoudsstoffen als veenmos, organische materialen en aanvullende mest- en/of voedingsstoffen. Potgrond is een uitstekende keuze wanneer u zelf planten, bloemen of gewassen wilt telen en verbouwen, bijvoorbeeld in bakken en potten. Daarnaast is potgrond - in tegenstelling tot tuinaarde - heel luchtig. Hierdoor loopt het water er gemakkelijker doorheen en kunnen de wortels zich beter verspreiden.

Bekijk het aanbod van verschillende soorten potgrond op Tuinaarde.nl

Voordelige potgrond en tuinaarde kopen op Tuinaarde.nl

Op Tuinaarde.nl kunt u gemakkelijk en snel diverse soorten potgrond en tuinaarde bestellen. De potgrond en/of tuinaarde wordt bij u thuis geleverd in zakken of big bags. Ook is het mogelijk om de potgrond of tuinaarde losgestort te ontvangen. 

Naast potgrond en tuinaarde biedt Tuinaarde.nl ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinartikelen, waaronder Frans boomschors, mulch bodembedekkers en meer…

-------

Hebt u vragen over onze potgrond, tuinaarde of één van onze andere producten? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 033-2003256 of per e-mail.

-------

Ook interessant: 
  Luc     06-09-2021 17:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.