Advies nodig? Bel ons op 085 - 40 16 559 (lokaal tarief)

De nummer 1 in online tuinaarde & potgrond!

 • De nr 1 in potgrond en tuinaarde
 • Pokon tuinaarde en potgrond
 • RHP gecertificeerde producten


POKON Bio gazon- en siertuinkalk 2,5 kg

Schrijf de eerste review van dit product

POKON Bio gazon- en siertuinkalk zorgt ervoor dat de bodemstructuur van uw gazon verbetert en gaat verzuring van de grond tegen. Gebruik kalk dus nooit bij zuurminnende planten, zoals Hortensia's, rododendrons en heide.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 5,49
De feiten van Tuinaarde.nl op een rij

Wij zijn de nummer 1 in online tuinaarde en potgrond. Wij hebben daarom een naam hoog te houden en werken om die reden slechts met 1 merk, POKON en RHP gecertificeerde potgrond.

Wij bezorgen altijd snel. Dat betekent binnen 48 uur tenzij u de bestelling op een andere dag in huis wil. Dat kan ook. Geef dat hier aan nadat u heeft besteld.

Altijd bereikbaar. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 40 16 559, via mail op info@tuinaarde.nl of via onze Facebook pagina.

Wij accepteren álle gebruikelijke online betaalmethoden. U kunt bij ons betalen met iDeal, creditcard, bankoverschrijving, PayPal, Bancontact & Pinnen bij bezoring.

Liever zelf afhalen? Geen probleem! Wij hebben alles op ruime voorraad op onze afhaallocatie in Waddinxveen (langs de A12/A20).

Gunstige

U kunt dit product overmorgen al in huis hebben. > Meer over bezorging

Gunstige

Niet goed, geld terug. We zijn niet moeilijk, wel makkelijk!

Gunstige

Wij leveren in heel Nederland en België binnen 48 uur.

Vragen? Wij zijn bereikbaar op 085 - 40 16 559 (ma t/m za 8:00 - 18:00).

Productbeschrijving

Details

Het gazon heeft net als alle andere planten verzorging en aandacht nodig. Naast voeding is het ook verstandig kalk te verspreiden over uw gazon. Kalk verbetert de bodemstructuur en gaat verzuring van de bodem tegen. Hierdoor kunnen voedingsstoffen beter opgenomen worden door het gras en vocht kan beter worden vastgehouden. Na gebruik van POKON Bio gazon- en siertuinkalk is uw gazon ook beter bestand tegen onkruid en mos. De kalkmeststof kan het hele jaar door gebruikt worden, maar de beste tijd is het vroege voorjaar of het najaar.

Dosering

 • Algemene grond: 1 kg per 10 - 20 m2.
 • Extra zure en bosachtige grond: 2 kg per 10 m2.
 • Tegengaan van mos: 1 kg per 10 m2.

Gebruiksaanwijzing

 • 1. Maai het gazon voor gebruik en verwijder gras en bladresten.
 • 2. Meet met de juiste hoeveelheid voeding af.
 • 3. Strooi de korrels gelijkmatig uit over het gazon.
 • 4. Geef het gazon water om de werking van de kalk direct op gang te brengen.

Let op!

Gebruik beslist geen kalk bij zuurminnende planten zoals hortensia’s, heide en rododendron.

Tips

 • Zandgrond heeft gemiddeld meer kalk nodig dan zwaardere grond.
 • Kalk zorgt voor een minder zure grond. Informeer vooraf of de plant een zure of minder zure grond nodig geeft.
 • Maai het gras niet korter dan drie centimeter, zodat mos en onkruid minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

Reviews

Schrijf uw eigen review

Review over: POKON Bio gazon- en siertuinkalk 2,5 kg

Hoe werkt bestellen & bezorgen?

Tuinaarde.nl is dé site waarop u alle soorten tuinaarde en potgrond vindt. Bestellen werkt gemakkelijk via de website, maar u mag ook telefonisch bestellen.

Tuinaarde & potgrond bestellen via de website werkt heel eenvoudig en snel. U voegt alles wat u nodig heeft toe aan uw winkelwagen en doorloopt het bestelproces. U kunt online betalen via iDeal, creditcard, PayPal, overboeking vooraf of Pinnen bij bezorging.

Tuinaarde & potgrond telefonisch bestellen kan ook. Vindt u via de website bestellen niet handig, of heeft u gewoon nog wat vragen voordat u bestelt? Wij zijn bereikbaar op 088 0400 765 om bestellingen aan te nemen en uw vragen te beantwoorden.

Bezorgkosten zijn 9 euro. Tenzij u boven de 150 euro besteed, dan is bezorging GRATIS! Wij hebben onze eigen bussen rijden door heel Nederland, hierdoor zijn wij flexibel in de bezorging en bezorgen we ook betaalde bestellingen indien u niet thuis bent. Dan leggen wij het bijvoorbeeld voor de deur of in de tuin (Pinnen bij bezorging uitgezonderd). Wij doen graag makkelijk, u toch ook?!

Bezorging van uw bestelling. Wij leveren alles uit onze eigen voorraad en kunnen daardoor zeer snel leveren. Uw bestelling zal dus binnen 48 uur bezorgd worden als wij na bestelling niks van u horen. Bezorgen op afspraak kan ook. Maak dan gebruik van het formulier om uw gewenste bezorgdag aan ons door te geven.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: